Vi arbetar för ett bättre arbetsliv

LO-facken i Härryda får hemsida

Under hösten samlades LO-fackens representanter i Härryda för att installera en ny styrelse. Vid den tidpunkten kommer vi också att lansera en officiell hemsida som kommer att fungera som en informationskälla och nyhetsportal.

På denna hemsida kommer vi att publicera aktuella händelser och rapportera om våra verksamheter i kommunen samt eventuella samarbeten med andra parter. Här kommer du kunna ta del av rapporter från styrelsemöten och få information om kommande aktiviteter.

Vi avser även att publicera egna debattartiklar och insändare på hemsidan samt ge en översikt över relaterade skribenters verk och andra relevanta händelser inom ramen för LO i Väst.

Om du är intresserad av aktuella händelser inom LO-facket i Härryda, rekommenderar vi att du besöker vår eventkalender där du hittar detaljerad information om kommande evenemang: Aktuella händelser i LO-facket Härryda finner du i vår event-kalander.

För att hålla dig uppdaterad om våra senaste nyheter och information, har du också möjlighet att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Detta nyhetsbrev skickas ut högst en gång i månaden och ger dig en sammanfattning av de viktigaste händelserna och uppdateringarna: Prenumerera på vårt nyhetsbrev för löpande uppdateringar.

Vad gör LO-facken?

LO-facken i kommunerna har tre huvuduppgifter,

Facklig-politisk verksamhet

De lokala LO-facken ska vara en aktiv aktör i det lokala arbetslivet.

Både när det gäller att lyfta frågor som berör LO medlemmar och att utveckla goda kontakter mellan näringslivets aktörer, offentliga som privata samt politiska beslutsfattare. Planera och ansvara för att det genomförs aktiviteter i syfte att påverka den lokala politiken i en riktning som förbättrar arbets- och livsvillkoren för LO-förbundens medlemmar i kommunen.

Opinionsbildning

Delta i en lokal debatt med insändare och svar i den lokala tidningen och kontakta ortens journalister om särskilt angelägna ärenden. Men idag ingår också arbete med digitala medier via personliga eller organisationens kanaler.

Engagemang i den lokala arbetsmarknaden

LO-facken ska ha en uppdaterad bild av hur sysselsättningen utvecklas på den lokala arbetsmarknaden. Det är viktigt att vara med och påverka så att rätt arbetsmarknadsåtgärder används och då gärna i samordning med utbildningsinsatser.

Samordna och stödja ett arbete för att upprätthålla en hög facklig organisationsgrad, samordna den fackliga utbildningen via organisationerna ABF eller VSAF (Viskadalens folkhögskola) och bedriva en lokal mötesverksamhet som syftar till att skola och samla den lokala arbetarrörelsen.

Styrelsen

Det lokala LO-facket är organiserad som en del av LO-distriktet i Västsverige och är därför ingen egen juridisk person. Ytterst ansvarig är LO-distriktets styrelse. De lokala LO-facken ska vara en aktiv aktör i det lokala arbetslivet. Både när det gäller att lyfta frågor som berör LO medlemmar och att utveckla goda kontakter mellan näringslivets aktörer, offentliga som privata samt politiska beslutsfattare.

LO-facken finns till för alla medlemmar i LO förbunden. Vi deltar därför gärna på händelser i kommunen som berör våra medlemmar. Vid frågor, hör av dig till ordförande.

Styrelsen har idag ett mandat på 2 år, som går ut 2025, och består av följande

  • Magnus Anderson, GS-facket, Ordförance,
  • Monica Bengtsson, Kommunal, Vice Ordförande
  • Agneta Svensson, Kommunal
  • Johan Jensen, SEKO
  • Henrik Almroth, IF-Metall

Vill du engagera dig?

Att engagera sig är en kraftfull och meningsfull väg att påverka världen runt omkring oss. Genom att vara passionerad och brinna för det vi tror på kan vi göra verklig skillnad och inspirera andra att göra detsamma. Att ägna sig åt frivilligarbete är ett sätt att bidra till samhället och hjälpa dem som behöver det mest.

När vi engagerar oss visar vi vårt stöd för de ärenden som betyder mest för oss. Det kan vara att vara en röst för de röstlösa, att kämpa för rättvisa eller att arbeta för miljöskyddet. Genom våra handlingar kan vi påverka politiska och sociala förändringar på lokal, nationell och global nivå.

Men engagemang handlar inte bara om att göra skillnad i världen, det berikar också våra egna liv. Genom att engagera oss får vi möjligheten att möta nya människor, utveckla nya färdigheter och upptäcka nya passioner. Vi lär oss att vara tacksamma för det vi har och vi får perspektiv på livet.

Så ta chansen att öppna ditt hjärtan, gör din röst hörd och skapa positiv förändring i världen. Varje individ, oavsett ålder eller bakgrund, har möjlighet att bidra. Tillsammans kan vi skapa en bättre och mer inkluderande värld för alla. Så låt oss börja idag och göra skillnad!

Du kan till exempel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.